Lagu Taylor Swift “Cruel Summer” mengunguli carta Billboard - leklu.my

Lagu Taylor Swift “Cruel Summer” mengunguli carta Billboard - leklu.my

Taylor Swift kembali ke puncak carta Billboard Hot 100 dengan “Cruel Summer”, yang merupakan lagu ke-10nya untuk mengungguli carta Billboard yang berprestij dan membawanya menyertai kumpulan artis elit yang telah mencapai pencapaian yang sama.

“Cruel Summer” naik ke nombor satu selepas sebelum ini memuncak di nombor 9. Lagu itu pada asalnya dikeluarkan pada album 2019 Republic Records Swift, Lover, sebelum dinaikkan pangkat sebagai single dan mendapat kemasyhuran baharu apabila superstar itu mempersembahkannya di The Eras Tour tahun ini .

Menyokong kebangkitan “Cruel Summer” kepada Hot 100 adalah gabungan baharu yang dikeluarkan pada minggu lalu, juga berkaitan dengan permulaan tayangan filem konsert “Taylor Swift: The Eras Tour” pada 13 Oktober, menurut Billboard baru-baru ini .

Di tempat lain, “IDGAF” Drake, yang menampilkan Yeat, berada di No. 4 di Hot 100 seminggu selepas memulakan kerjaya di No. 2, menjadi lagu yang paling banyak distrim di AS, naik ke bahagian atas carta Lagu Penstriman, memanjangkan rekod Drake.

Selain itu, Bad Bunny menambah 10 teratas Hot 100 dengan debut No. 1. 5 “Monaco”. Lagu itu adalah daripada LP baharunya, Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana, yang dilancarkan sebagai peneraju ketiganya di carta album Billboard 200.

Hot 100 menggabungkan semua genre penstriman AS (audio rasmi dan video rasmi), siaran radio, dan data jualan, metrik terakhir mencerminkan pembelian single fizikal dan lagu digital daripada peruncit muzik digital perkhidmatan penuh; jualan tunggal digital dari tapak terus kepada pengguna (D2C) tidak termasuk dalam pengiraan carta.

Semua carta bertarikh 28 Oktober 2023 akan dikemas kini di Billboard.com pada 24 Oktober.

Berikut adalah senarai artis yang telah mengungguli Billboard Hot 100 sebanyak 10 kali atau lebih sejak 4 Ogos 1958 hingga sekarang:

1. The Beatles (20)

2. Mariah Carey (19)

3.Rihanna (14)

4. Drake (13)

5. Michael Jackson (13)

6. Madonna (12)

7. Yang Maha Tinggi (12)

8. Whitney Houston (11)

9. Janet Jackson (10)

10.Taylor Swift (10)

11.Stevie Wonder (10).

GAYA HIDUPHIBURANLagu Taylor Swift "Cruel Summer" mengunguli carta Billboard

Berkaitan

Terkini

Popular